Туризъм

Хотели и категоризации. Туристически пътеводител

Категоризацията показва колко е висок стандарта на даден хотел, за да знаят гостите какво да очакват от него. Категоризациите биват от една до пет звезди и в тази статия ще разгледаме тяхното значение.


Най- скромно обзаведени са еднозвездните хотели и те предлагат само основните услуги. Обикновено статите са малки с едно легло, гардероб и нощно шкафче, без телефон и дори без баня. На някои от тези хотели банята се намира извън стаята.
Хотелите с две звезди също имат малки стаи, но към тяхното основно обзавеждане има телефон, телевизор и самостоятелен санитарен възел. Тези хотели разполагат с гараж и паркинг.


Обзавеждането при тризвездните хотели е като при двузвездните, но с някои разлики. Всяка стая има климатик. Освен това стаите се почистват всеки ден, както и се сменят хавлиите и бельото. Охраняемият паркинг е задължителен. Тези хотели имат ресторант и други средства за отдих и развлечение. Разполагат и с перални помещения. Този стандарт е от среден клас.

  Практично електронно оборудване за пътуване


При четиризвездните хотели стандартът е по- висок, тъй като те разполагат с два ресторанта, конферентнизали, фитнес, салон за красота. Всяка стая има интернет, а оборудването й се състои от мека мебел и има повече екстри.


За луксозни хотели се считат петзвездните. Тези хотели са рядкост. Те са атрактивни не само отвътре, но и отвън. Имат забележителна архитектура. Хотелите с пет звезди имат най- високо качество на обслужване, рум сервисът работи нон стоп. Апартаментите им са обширни, а всяка една стая разполага с паркомясто. Петвездните хотели предлагат най- големите удобства и всякакви екстри, оборудвани са с най- нови компютърни технологии и винаги са разположени в най- атрактивната част на населеното място.


В зависимост от различните точки в света, категоризацията на хотелите се различава. Ако пътувате по другите страни, сигуро знаете, че един двузвезден хотел в по- напреднала страна отговаря на един четиризвезден хотел в не толкова развита страна.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Колко е дълга китайската стена

Как пътуването е добро за вашето здраве?

Основни критерии при избор на хотел в Банско